Je niet zo luie zondag in Barcelona

  We houden allemaal van een ontspannen zondag, maar als je maar een paar dagen in Barcelona doorbrengt, wil je natuurlijk het meeste uit je vakantie halen. Het pobleem is alleen dat veel inwoners graag genieten van een rustige dag, wat betekent dat de deuren in de hele stad stevig op slot blijven.

  Het goede nieuws is dat Barcelona niet volledig gesloten is, en als je vooruit plant, zijn er genoeg dingen te doen om het beste uit je dag te halen.

  Een stevige brunch

  Als je het meeste uit je zondag haalt, kun je deze beter fris en fruitig beginnen. Het populaire ‘Herstelmenu’ bij Milk is bijvoorbeeld een goede keuze en een toepasselijke naam voor een anti-kater ontbijt op zondagochtend. Hun menu biedt allerlei soorten heerlijke ontbijttraktaties, van pannenkoeken, ontbijtgranen en Griekse yoghurt tot ‘eggs benedict’ of een lekker gebakken eitje.

  Tour door de stad

  Bornbike Barcelona biedt een breed scala aan fietstours, waaronder een Gothische tot Modernisme tour, strandtour, tapas tour (inderdaad, tapas op de fiets!) en een fietstocht rondom het heuvelachtige Montjuïc. Je kunt ook een op maat gemaakte tour aanvragen die jouw voorkeuren (en fitnessniveaus) omvat.

  Als je niet van fietsen, wandelen door Plaça Catalunya, de Kathedraal, de Gotische Wijk, Montjuïc, het Olympisch Stadion en el Poble Espanyol.

  Als je echt graag je luie zondag wilt omarmen, kun je ook een sightseeing tour per bus doen. De Barcelona Stadstour omvat twee routes, die op de leukste plaatsen in de stad stoppen en de hele dag rijden, zodat je erin of eruit kunt stappen wanneer jij dat wilt.

  Ga met Gaudí mee

  Kunst- en architectuurliefhebbers hebben geluk, want alle bezienswaardigheden van Gaudí zijn open op zondag. Slenter door Park Güell, bewonder de Sagrada Familia en verken de fascinerende kamers van Casa Batlló.

  Musea

  De musea in de stad sluiten absoluut niet hun deuren op zondag. Controleer wel de openingstijden van tevoren, want sommige sluiten eerder dan normaal. (normaal gesproken rond 3 uur ´s middags)

  Als je geluk hebt en je bent op de eerste zondag van de maand in de stad, kun je volledig profiteren van de gratis musea op die dag en zodoende een paar bezoeken voordat ze ´s middags sluiten.

  Bezoek Camp Nou met zijn voetbalmuseum, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) om een reeks kunsttentoonstellingen te bekijken, het charmante Picasso Museum, het Cosmo Caixa wetenschapsmuseum of misschien het verrassend informatieve Chocolademuseum.

  Slenter door de stad

  Er gaat niets boven een fijne zondagse wandeling om je lunch die je net gehad hebt, eraf te lopen. Neem je tijd en wandel door de tuinen van Montjuïc of spring op de kabelbaantrein richting Tibidabo voor een prachtig uitzicht op Barcelona. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren.

  Bak bruin op het strand

  Barcelona heeft een geweldig aanbod aan stranden en zondag is de ideale dag om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van een goed boek met uitzicht op de kustlijn van de stad. Barceloneta is the place to be met al haar strandbars en restaurants die op de boulevard liggen, maar als je op zoek bent naar een rustigere omgeving, ga dan richting Nova Mar Bella.

  Ontdek de Catalaanse cultuur

  Als je op zondag rond het middaguur in de Gotische wijk bent, kijk dan uit naar de lokale bevolking die de traditionele Catalaanse Sardana buiten de kathedraal danst. Door de muziek en het plezier van de Catalanen hangt er een aangename sfeer – wees dus niet te verlegen en waag ook een dansje!

  Op Plaça de Sant Josep vind je een kunstmarktje waar Catalaanse artiesten geïnspireerd door verschillende stijlen hun schilderezels in de schaduw van de kerk klaarzetten. Als je van kunst houdt, of misschien van rondsnuffelen, is dit zeker een leuke plek.

  Als een stevige paella aan de orde van de dag is, kun je de beste plek daarvoor langs de strandboulevard in Barcelona vinden en door de inwoners geliefde Passeig de Joan de Borbo tegenover de oude haven. Veel restaurants zullen proberen om je naar binnen te lokken, maar volg gewoon de mensenmassa en het geluid van de kletsende Catalanen, en je zult waarschijnlijk niet ver weg zijn.

  Laat het feest losbarsten!

  Als je hier bent om te feesten, waarom zou je dan stoppen op zondag? Row 14, een club net buiten Barcelona, organiseert elke zondag zomerfeesten, die ´s middags beginnen en tot in de late uurtjes doorgaan. Je kunt Row 14 makkelijk bereiken via de bus van de club zelf, die vanaf Plaça Catalunya vertrekt.

  Zoals je kunt zien, is er geen excuus om ´s zondags je tijd in Barcelona te verspillen. Als je het rustiger aan wilt doen, kan dat natuurlijk, maar als je klaar bent voor een uitbundige dag houden wij je niet tegen!